Автокрушки

Мигащи LED крушки? Разберете причините и как да ги отстраните

Led крушки | avtotirmarket.com

Има няколко неща, които могат да причинят мигането на вашите LED светлини. Всички коли са различни и това, което може да означава „plug-and-play“ за една кола, е кошмар за окабеляване за друга. Това е особено вярно за LED крушки извън марката от продавачи на пазара, които искат да направят бързи пари.

Ще разгледаме няколко начина, които карат вашите LED крушки да мигат или да се включват и изключват. Важно е да решите това не само от гледна точка на това да си осигурите възможно най-добрата видимост, но и да предотвратите това да отвлича вниманието на другите водачи. Да не говорим за главоболието, което бързо мигащите светлини могат да ви причинят.

12V Крушка LED BA15s | avtotirmarket.com

Причини за мигането на ЛЕД светлините

Най-често мигането на вашите LED светлини се причинява от разликите в мощността между това, което излъчва колата ви, и това, което LED крушката изисква, за да работи. Имате и разликите в тока, който минава през колата ви, и това, което LED крушката улавя.

Това трептене може да се случи във вашите фарове, мигачи, стоп светлини и дори вътрешните светлини (макар и рядко). Няма нужда да се притеснявате, има някои лесни решения за тези много често срещани проблеми.

Видове трептене

Всяко превозно средство е различно и тъй като колите са произведени в множество от началото на 20-ти век, проблема за вашият автомобил може да е различен от тези, които разглеждаме тук. При някои превозни средства ще трябва да имате достъп до съответните крушки. Това може да изисква няколко инструмента, но не винаги са необходими в зависимост от вашето превозно средство.

Необходими инструменти за работата (по избор):
Отвертка
Иглени клещи
Гумени ръкавици

LED крушките са много по-чувствителни към промените в електрическия ток. В резултат на това те поемат прекъсващия ток и се включват/изключват при всяко преминаване. За да разрешите това, ще ви е необходим модул за широчинно-импулсна модулация (PWM). Този модул ще регулира тока, влизащ в LED крушката, позволявайки му да съответства на нивото на напрежение, необходимо за непрекъснато захранване на крушката.

300W крушки за фар | avtotirmarket.com

Вторият начин, по който вашите LED крушки на фаровете могат да мигат, е когато една от крушките споделя своя източник на захранване с дневните светлини (DRL). Обикновено това ще бъде вашата крушка за дълги светлини, която споделя мощността си с DRL. В този случай е най-вероятно да откриете трептене във вашите фарове.

За да коригирате това, ще ви трябва PWM модул. Хубавото тук е, че не можете да изпитате първия проблем, който обсъдихме, ако имате втори проблем, и обратното. За щастие, няма да е необходимо да купувате множество PWM модули, за да разрешите тези проблеми.

Проблеми с DRL

Някои производители на превозни средства използват широчинно-импулсна модулация (PWM) за дневните светлини. PWM е метод за намаляване на средната мощност. Ако смените OEM халогенна крушка с LED крушка на превозно средство, което използва PWM за DRL, тя ще започне да мига поради пулсиращата мощност. За да поправите това, ще ви е необходим PWM модул за ребалансиране на напрежението между LED крушката и DRL.

Ако вашият DRL не използва PWM, инсталирането на LED крушка или ще мига, или изобщо няма да се включи поради по-ниското напрежение на DRL. Можете да намерите LED крушка, която има същото входно напрежение като DRL, но това може да е трудно. Много малко LED крушки на пазара днес могат да работят при по-ниското напрежение, изисквано от DRL. Типичното DRL напрежение е около 6v-8v, а повечето LED крушки имат минимално входно напрежение от 12v.

Ако усетите мигане или вашата LED крушка не свети, можете да използвате PWM модул, за да коригирате това. Недостатъкът тук е, че ако използвате PWM модул с превозни средства, които използват или PWM, или DRL с ниско напрежение, вашата LED крушка ще остане на пълна мощност. По същество ще имате DRL, който работи като дълги светлини. Това е малко вероятно да заслепи насрещните шофьори поради естеството на светлината, но все пак е нещо, което трябва да имате предвид.

Мигачи

Когато LED светлините във вашите мигачи или спирачните светлини мигат, това ще бъде резултат от това, че LED крушката не осигурява достатъчно съпротивление в сравнение с крушките с нажежаема жичка. След това това кара електрическата система на автомобила да мисли, че имате изгаснала крушка. Лампата светва на арматурното табло и сигналната или спирачната светлина ще мига хипер.

Една от причините за това може да е разликата между CK и не-CK крушка. Ако колата ви има фасунга за крушка CK и използвате крушка, различна от CK, светлината ще мига хипер.

Светодиодните светлини са надстройка на вашия автомобил, която си заслужава. Те не само са по-дълготрайни от OEM халогенните крушки, но са и по-ярки.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *