Автоаксесоари

Изберете LED барове и превърнете нощта в ден

LED баровете са невероятно популярни за офроуд. Мощните светлини осветяват пътя, което улеснява навигацията и забелязването на препятствия по неравния терен. Ето защо ентусиастите знаят, че те са ключово оборудване, което да добавят към своя арсенал от офроуд осветление. Въпреки това, с толкова много опции, налични на пазара, изборът на добра LED светлинна за вашия офроуд автомобил може да бъде предизвикателство.

В тази статия ще ви предоставим съвети как да изберете LED баровете. Продължете да четете, за да научите повече.

16d-dioden led bar | avtotirmarket.com

Как ще използвате ЛЕД баровете?

Едно от най-важните неща, които трябва да имате предвид, когато избирате качествен LED бар, е да помислите как ще я използвате на вашия автомобил.

Предназначение за използване на LED бара ще определи вида, размера и цвета на светлинната лента, от която се нуждаете. Ако имате нужда от осветяване на пътеката за офроуд приключения, голям LED бар е подходящ. Ако търсите по-традиционно приложение за шофиране, ще ви трябва нещо по-малко.

Яркост

Яркостта е може би най-важният фактор, който трябва да имате предвид при избора на LED бар. В края на краищата, целта на светлинните ленти е да осветяват по-добре пътя на вашия автомобил и да подобряват видимостта при условия на слаба светлина.

Яркостта на ЛЕД бара обикновено се измерва в лумени, което е мерна единица за общото количество видима светлина, излъчвана от LED. Колкото по-големи са лумените, толкова по-ярка е светлината.

За повечето офроуд ситуации светлинна лента с 10 000 до 15 000 лумена трябва да осигури много светлина.

Въпреки това, лумените не са единственото нещо, което трябва да имате предвид, когато избирате качествен ЛЕД бар. По-големите измервания на лумена не означават по-добра производителност.

LED барове, които предлага по-ярка светлина, но не е фокусирана, може по невнимание да се превърне в пречка и да затрудни виждането на това, което предстои.

Това е така, защото тези ЛЕД барове не улавят цялата светлина, която се излъчва от светодиодите. Техните рефлектори и оптика хвърлят малко светлина навсякъде, което води до ЛЕД бар, който създава отблясъци и слаб интензитет на светлината.

Една добър LED бар ще съчетае изхода на светодиода с висок интензитет с добра оптика, за да създаде модели на фокусирани лъчи. Качествените LED барове използват оптика (пълно вътрешно отражение), която улавя цялата светлина, произведена от светодиода, и я насочва там, където ви е необходима. Това предотвратява загубата на светлина в отблясъци и създава модел на фокусиран лъч с висок интензитет.

Въпреки че яркостта е важен фактор, който трябва да имате предвид при избора на ЛЕД бар, също толкова важно е да търсите такъв, който има добра оптика, която ефективно събира и фокусира светлината в полезен модел на лъча.

55 СМ 324W 7D Led Bar | avtotirmarket.com

Разпределение на светлинния сноп (Beam Pattern)

Разпределението на светлинния сноп е ключов фактор при избора на добра LED бар. Различните разпределения са подходящи за различни терени и условия на шофиране.

Пример: Лед барове разполагат с Driving разпределение, проектирано както за допълнителни дълги светлини при високи скорости, така и за ефективно офроуд осветление. Този правоъгълен модел с размери 20Ш x 8В превъзхожда по размер стандартните Spot разпределения и е пригоден за шофиране с висока скорост. Разпределението Driving е подходящо за любители на офроуда, които често преминават между офроуд и шосейно шофиране. Размерите от 6 и 12 инча на това разпределение, когато са монтирани правилно и са регулирани според местните разпоредби, отговарят на изискванията за дълги светлини за шосейно движение.

Flood разпределението е идеално за осветяване на широка зона и осигуряване на равномерна, разсеяна светлина. Flood разпределението на LED баровете използва “възглавнична” оптика, която излъчва широко разпределение на светлина с размери 80Ш x 50В. Този модел осветява зоната около вашето превозно средство, което улеснява завиването на тесни завои или избягването на препятствия по време на офроуд активности.

Размер на светлата лента

Размерът и формата на вашето превозно средство ще окажат значително влияние върху типа LED бара, който трябва да изберете.

Ако имате по-голямо превозно средство като камион или SUV, може да помислите за по-дълъг ЛЕД бар за осигуряват максимално покритие на светлината.

Въпреки това, ако имате по-малко превозно средство, по-къса LED барможе да е по-подходящ.

IP рейтинг

Много важен фактор при избора на добра LED баре разглеждането на IP рейтинга на осветителната лента.

Степента на IP (защита срещу проникване) е важна за LED баровете, защото показва степента на защита, която имат срещу твърди предмети и течности, като прах и вода.

Тъй като ЛЕД баровете често са изложени на неблагоприятни метеорологични условия и офроуд среди, наличието на висок IP рейтинг може да помогне да се гарантира, че LED бара ще продължи да работи надеждно и да издържа на излагане на тежки условия.

По-високите IP рейтинги показват по-високо ниво на защита, така че като общо правило добрите LED барове ще имат по-висок IP рейтинг.

Надеждност на марката

Когато избирате добра LED бар, потърсете марка с добра репутация. Важно е да се има предвид, тъй като някои компании за генерични ЛЕД барове не създават продукт с мисъл за качество и издръжливост.

Добрите LED барове също имат гаранции. Това е добър знак, че компанията стои зад своите продукти. Едн качествен LED бар ще се предлага и с добра поддръжка на клиенти.

Заключение

Изборът на качествен LED бар за офроуд може да направи голяма разлика в изживяването ви при шофиране извън пътя.

Като обмислите как ще използвате LED бара на вашето превозно средство и след това като вземете предвид яркостта, модела на лъча, размера на светлинната лента, IP рейтинга и надеждността на марката, можете лесно да изберете качествен LED бар за вашите нужди.

Не забравяйте да изберете реномирана марка с добро обслужване на клиентите и да прочетете отзиви от клиенти, за да сте сигурни, че получавате качествен продукт. С добър LED бар ще можете да виждате по-далеч и да се движите по-бързо.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *